Sprzet agd mpm opinie

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić wyposażona w trudną suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy natomiast w pełnej dawce od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to jest składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niewielka, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej robi się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Powiększa się także głównie w ścisłych zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasie, która wyróżnia się te prostą obsługą. Sprzęt ten odkłada się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej istotną stroną są noże zbudowane ze pewni nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez duży odcinek czasu. Szatkownica może istnieć zaopatrzona na życzenie w drugie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można też zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - potrafią więc żyć krótkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.