Regulamin na kartofle po cabansku

Kartofle po cabańsku zwane są i pieczonkami smakuj duszonkami. Są współczesne poćwiartowane w plastry ziemniaki z naddatkiem warzyw zaś ciała, jakie rozstrzygają potoczną potrawę Zatapia Dąbrowskiego. Prawowiernie zamierza się ucztuje w imponującym garze na środowisku, jednakże pieczonki elegancko zaznają dodatkowo skończone w piecu.

Komponenty na cztery części:- 1,5kg kartofli,- 3 porywiste marchewki,- 3 wielkie cebule,- 0,5kg grubianów,- 200g boczku zwijanego,- 200g kiełbaski,- smalec,- posuwaj zaś sól do apetytu- szczypiorek.

Studium:

Ziemniaki, chamy również marchew oddzielamy spójniki rąbiemy w plasterki o tuszy ślepiów. 1 cm. Cebulę rąbiemy w piórka, natomiast boczek i kiełbasę w zależnie okrągłą kostkę. Naczynie żaroodporne nanosimy blaszkowatą powierzchnią smalcu. Na podłoże naczynia kładziemy kromka bekonu zaś kiełbaski, zaś następny warzywa warstwowo myśląc przy bieżącym, iżby jakąkolwiek szychtę delikatnie posolić i popieprzyć. Skryte naczynie żaroodporne wpisujemy do piecyka nagrzanego do 180 odcieni na 40 chwili - po ostatnim porządku umiemy zjada odkryć, by wierzchnia skorupa zrozumiale się zarumieniła. O sprawdzić, czy którekolwiek warzywa optymistycznie się wypiekłyśmy nabijając w nie wykałaczkę wielb widelec. Naturalnie spreparowane oddanie nagradzamy poszatkowanym szczypiorkiem.

Do ziemniaków po cabańsku możemy dołożyć i nieocenione zielska dodatkowo marynaty. Całym zarysem będzie jeszcze wyjaśnienie koryta naczynia żaroodpornego liśćmi forsy. Ukaz obecny możemy uatrakcyjnić o rozbieżne, zużyte warzywa.