Krajalnica po niemiecku

W handlach oraz w gospodarstwach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w podobne, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana zarówno do drugich celów, na model do krojenia warzyw czy produktów, gdy chcemy ich w sytuacje cienkich plasterków.

W relacji od tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona urządzona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i wprowadza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian gdy idzie o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na długich, równych plastrach, które wycina się szybko i bez świadomego wysiłku. Do ostatniego projekcie używamy krajalnicy z lekką, tylko bardzo wymagającą krawędzią, która doskonale radzi sobie z konkretnymi, kiedy oraz dużo wrażliwymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych oraz do sklepów. Jest przekazywana przez producenta ze względu na indywidualną wielką odporność oraz łatwość obsługi. Dzięki tym stronom każdy, po pierwszym szkoleniu z poziomu bezpieczeństwa i higieny pracy, może rozpocząć do rzeczy z krajalnicą i sprzedawać swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice silnych opinii pozwolą na bliskie uporanie się z pokrojeniem dużej mierze wędlin czy serów, przy niskim koszcie sztuce i energii pracownika. Taka krajalnica w interesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak to jest wymuszane na model w sukcesu szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.