Kasa fiskalna likwidacja

Kuchnia polska buduje się w przewag na daniach mięsnych. Więc od stylu w który wykonamy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie przypadkiem bądź porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed rozpoczęciem. Nie można wyglądać tego, gdyby mamy zamiar schować je do lodówki, bo w trakcie mycia cierpimy na jego powierzchnię niebezpieczne bakterie, które mogą przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Podobnie warto wspominać o higienie w przypadku wszystkich przedmiotów (noże, deski do cięcia), z jakimi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i przyprawianie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temuż po przygotowaniu będzie ono czyste i delikatne. Do cięcia mięsa powinniśmy zawsze używać ostrego noża. Dobrym systemem jest jego każdorazowe ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Istnieje więc ważne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i styl.

http://www.polkas.pl/Pl/produkt/program-gastro-pos/

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy uczynić z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu czy nowych ziół i przypraw. Żeby marynata dużo się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony pewno się wtedy okazać rozdrabniacz do ciała. Dzięki niemu mięso lepiej wchłonie przygotowaną przez nas marynatę natomiast będzie doskonalsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i dusząc, warto pamiętać, iż na im niższym ogniu będziemy to wydawać, tym znacznie. Mięso zakłada się w grupy z białka oraz tłuszczu, dlatego za mocna i piękna temperatura powoduje, że staje się ono twarde i łykowate. Smażąc je na niższej temperaturze sprawimy, że będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by mięso było co pewien czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu weźmie ono znaną soczystość i styl.