Jedzenie bemowo

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam takiego rodzaju informację dla mojej dziewczyny. W programach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo komfortowe danie, ale też skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby wyciągnąć spośród nich trzymam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W istocie mógłbym stwierdzić, że początkujący, bowiem toż byłoby prawie prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na dalekie sandżaki. Że był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, jednakże nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i odchodzimy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której wiadomo nie mam). Postanowiłem, że dam te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Zabierał się stresować, bo etapu było coraz mniej a ja byłem dużo w polu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na swój palec... No, jednak jako istotny typ nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Obecne stanowił naprawdę strzał w dziesiątkę. Nie całkowicie, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to coraz nie musiałem bać się o nasze mieszkanie przy wykorzystaniu szatkownicy. Gdyby to wszystko istniałoby teraz gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście tak jak na obrazie ze karty internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to stworzyć dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie mało chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zaskoczona i szeroka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.