Hurtownia miesa tomaszow mazowiecki

Na terenie Polski funkcjonuje duża ilość hurtowni mięsa zajmujących się produkcją i sprzedażą tradycyjnych wyrobów mięsnych. Hurtownie mięsa dysponują pojazdami urządzonymi w chłodnie, co umożliwia dostarczanie świeżego materiału w wolne miejsce kraju. Mięso to kolejnymi słowy zdatne do spożycia zwierzęce mięśnie szkieletowe wraz z należącymi do nich tkankami oraz niektóre narządy wewnętrzne. Powszechnie mianem mięsa wyraża się zazwyczaj martwe ciała przedstawicieli rozmaitych gatunków ssaków i ptaków ubitych w sensach konsumpcyjnych, będących skutkiem chowu lub szukania w miejscu naturalnym.

http://erp.polkas.pl/wdrazanie-systemow-erp-it-w-pigulce/Wdrażanie systemów ERP (IT) w pigułce | Systemy ERP | POLKAS

Mięso rzadko jest jedzone na surowo, czyli bezpośrednio po uśmierceniu zwierzęcia, jednak najczęściej jest wykorzystywane termicznie: gotowane, smażone, pieczone lub duszone. Hurtownie mięsa oferują dużą gamę produktów produkowanych głównie z ciała wieprzowego, wołowego oraz drobiu. Specjaliści z żywienia dokonali rozróżnienia mięsa na białe oraz czerwone, jednak podział ten nie nie jest powiązany z kolorem, tylko kojarzy się do stężenia mioglobiny we włóknach mięśniowych. Mięso białe to kurczak, indyk, królik, cielęcina oraz struś, z zmian mięso czerwone stanowi wołowina, wieprzowina, konina, baranina, dziczyzna, kozina, kaczka i gęsina.

Proponowane przez hurtownie mięsa produkty pochodzenia zwierzęcego z białego mięsa zawiera mniej tłuszczu, czyli jednocześnie mniej cholesterolu, którego nadmiar w odpowiednim organizmie powoduje miażdżycę, chorobę niedokrwienną serca czy nawet zawał. Ciało jest ewidentnie najlepszym źródłem pełnowartościowego białka i ma wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy egzogenne. Wyroby odzwierzęce czerpiące z hurtowni ciała są również doskonałym źródłem żelaza w zwykłej diecie, które stanowi daleko dużo przyswajalne niż wszystkie żelazo pochodzenia roślinnego.